BLOG Citește ultimele articole publicate!

Observ, în ultimul timp, că tot felul de show-uri de televiziune românești au transformat intervențiile chirurgicale estetice în spectacole de dezgolire în direct. Se prea poate ca voi să le fi ratat, fiindcă, din fericire, ele sunt difuzate la ore când oamenii inteligenți fie sunt ocupați cu serviciul, fie cu cititul unei cărți.

Timp de săptămâni întregi, câte o domnișoară/doamnă „…de România” (completați punctele cu Beyonce/Madonna/Conchita Wurst sau alte staruri internaționale) își prezintă în direct pansamentele și firele rămase în urma unor intervenții menite să le întregească frumusețea (din păcate, pentru inteligență nu există încă operații). Plasate în pat de spital, într-un cadru din care nu lipsește niciodată logo-ul  clinicii unde s-a realizat operația, amplasat suficient de vizibil pentru a nu fi ratat, doamnele noastre își povestesc greutățile prin care au trecut, se lasă pipăite de consorți și nu uita să mulțumească fierbinte doctorului ce s-a obosit pentru ca barterul să fie împlinit. Fiindcă sunt convins că niciuna dintre acestea nu au achitat intervențiile respective: circul nu e pe bani, e în barter.

Acum, nu sunt eu cel care să judece strategiile de PR și marketing pe care o clinică le adoptă, în speranța că asta le va aduce mai mulți clienți. Concurența e suficient de mare pe piață, iar numărul clienților de la care te aștepți ca la un moment dat să apeleze la chirurgia plastică, destul de limitat. Aș vrea însă ca, măcar în unul sau două cazuri, să existe o continuare a subiectului. Să vedem și noi, dacă tot nu e nimic de ascuns și ne petrecem orele de la reanimare on air, cum evoluează un pacient la 3-6 luni după operație. Pentru că aceleași tabloide, care acum expun pe larg noile achiziții în materie de silicon ale câte unei starlete, nu s-au jenat în trecut să sară la gâtul unei foste modele ce a decis, după nașteri repetate, că e cazul să își rupă spatele cu câteva kilograme atârnate în sutien.

Dar cred că anii mei de experiență îmi permit să vă adresez un sfat. Dacă vreodată veți ajunge să vă doriți o operație estetică, alegeți-vă medicul după alt standard decât vedetele care au apelat la el. Uitați-vă atent la CV-ul lui, la pregătirea practică pe care o are, întrebați alți pacienți care au apelat la el, fiți siguri că e specializat pe tipul de intervenție pe care o doriți. Și dacă, la final, veți ajunge să fiți operat chiar de chirurgul Angelinei Jolie (care, apropo, nu s-a plimbat niciodată pe la vreo televiziune să-și povestească operațiile), considerați asta un bonus, nu un argument.

Altfel, să fim sănătoși cu toții, indiferent dacă în barter sau pe bani.