BLOG Citește ultimele articole publicate!

Recunosc, am găsit o nouă metodă de divertisment: forumurile cu subiecte de chirurgie estetică.Guilty pleasure! Nu săriți să dați search pe Google din două motive: dau dependență și s-ar putea să vă afecteze mult prea tare capacitatea de a judeca limpede.

„Îl recomand din tot sufletul pe dr. X, m-a operat minunat și a și publicat în revista Societății Internaționale de Chirurgie estetică”… „În niciun caz să nu mergi la dr. Y, îți recomand unul mai bun, eu m-am operat și mă simt f bine”, „Mergeți la stat, că dacă prinzi un doctor mai flămând și dai ciubuc, te poți opera și doar cu 6-700 de euro”…

Să mai continuu? V-aș mai spune doar că o postare lăuda rezultatul unei rinoplastii făcute de un medic pe care, întâmplător, îl cunosc și despre care știu sigur că nu face rinoplastii. Ce noroc că, măcar online, reușise să facă un nas perfect!

Mi-e greu să înțeleg de ce atunci când te pregătești să faci o schimbare majoră în înfățișarea ta ai luat ca și reper părerile unor persoane care semnează cu „norajones” sau „sf_elisabeta”. Dar, presupunând că locuiești în Huși, iar orașul nu e tocmai o metropolă cu oferte variate în chirurgie plastică, cred că lumea pur și simplu nu știe de unde să înceapă căutările.O simplă căutare îți dă la afișare cel puțin 10 reclame de clinici sau chirurgi, 2-3 forumuri și cel puțin 7 articole din reviste glossy cu sfaturi despre orice ține de chirurgie.

Ce mă îngrijorează e nivelul de detalii la care ajung sfaturile: de la ce proteze să fie folosite în augmentare până la câte tăieturi trebuie să aibă o operație de ridicare de sân. Cei sau cele care postează știu tot și nu au nicio problemă să încerce să fie cât mai convingători. Trei dudui dezbăteau aprins în vreo șase postări cum un medic care nu pune pe site-ul lui imagini cu operațiile făcute nu e un medic competent: „sigur nu are ce arăta”.

Sunt sigur că, oricât de mulți medici competenți ar interveni în discuții, părerile lor ar fi rapid înghițite de „forumiștii” dornici să fie cei mai deștepți, sau de cei care se află în spatele lor. Nu mă pot abține să nu suspectez că o parte din post-uri sunt, de fapt, reclamă mascată! Nu vreau să vă dau recomandări despre cum să vă găsiți un medic plastician bun. Simplul fapt că citiți acest text îmi indică faptul că nu sunteți niște forumiști. Dar dacă știți vreunul, salvați-l! Explicați-i că responsabilitatea asupra sănătății lui nu îi aparține nici lui„lucy_lu”, nici lui „supergrl”, ci doar lui însuși.