BLOG Citește ultimele articole publicate!

Bursa Szabo Robert

Din cauza obezității și a hipertensiunii arteriale, milioane de oameni se integrează cu dificultate în societate, sunt expuși, zilnic, riscului unor grave afecțiuni cardiace sau renale, în timp ce mulți dintre ei pierd lupta cu boala. Cele două afecțiuni sunt tot mai răspândite în România; evoluția societății pare să contribuie decisiv la statisticile negative.

Pornind de la un trist episod, petrecut în familia sa, doctorul Așchilian a inițiat un program de burse, menit să stimuleze cercetarea în domeniul prevenției și tratării obezității și a tensiunii hiperarteriale. Bursa este anuală și este destinată medicilor rezidenți din România.

Condițiile de înscriere în programul Szabo Robert: Propuneți un proiect de cercetare pe tema obezității și/sau a hipertensiunii arteriale, însoțit de un CV.

Detalii despre bursă: Candidatul selectat va beneficia de cărți și stagii de profesionalizare internaționale în cuantum de 1000 de euro.

Termen limită: Aplicațiile pot fi trimise până la data de 20 decembrie a fiecărui an, la adresa de e-mail mihai.aschilian@gmail.com.

Operații pro bono

Chirurgia plastică și reconstructivă nu trebuie să fie rezervată exclusiv pacienților cu o situație financiară bună. Pentru că asigurările de sănătate nu acoperă, de cele mai multe ori, intervențiile de acest gen, iar pacienții sunt condamnați să poarte toată viața stigmatul unei traume fizice, Dr. Mihai Așchilian realizează lunar o operație plastică reparatorie pro bono.

Pacienții incluși în acest program sunt selectați în funcție de gravitatea cazului, după ce au depus un dosar care conține istoricul afecțiunii și alte informații necesare. Printre intervențiile pro bono pe care le realizează se numără: reconstrucțiile mamare postmastectomii, reconstrucțiile de nas sau urechi ca urmare a unor traumatisme sau rezecții tumorale, chirurgia mâinii, cicatricele sau sechelele post-arsuri etc.

Indiferent de poziția socială, orice pacient trebuie să aibă acces la un tratament medical echitabil și șansa la o viață normală, cu atât mai mult cu cât a suferit un traumatism fizic grav, care riscă să-i afecteze calitatea vieții. Dezvoltând acest program de suflet, Dr. Așchilian vrea să-și ajute pacienții să își reia activitatea de zi cu zi, în afara oricăror complexe.