BLOG Citește ultimele articole publicate!

Augmentarea mamară se poate realiza prin două metode:
(1) prin folosirea implanturilor siliconice;
(2) prin lipofilling.

Lipofillingul este o procedură ce presupune creșterea volumului sânului cu grăsime proprie. Considerată o tehnică de ultimă oră în chirurgia estetică, lipofillingul reprezintă o opțiune terapeutică net superioară metodelor clasice și complet inofensivă, dat fiind faptul că substratul folosit este, de fapt, ţesutul gras propriu transferat la nivelul sânilor. Acesta are capacitatea de a se integra perfect și conține celule stem, care contribuie la rejuvenarea țesuturilor transferate. Remodelarea sânilor se poate realiza în câteva ședințe prin injectarea progresivă a țesutului, ceea ce permite redefinirea treptată a proporțiilor sânilor. Augmentarea mamară prin lipofilling este considerată o tehnică revoluționară, întrucât rezultatul obținut dă senzația de naturalețe, în timp ce volumul este definitiv.

Deși deocamdată mult mai uzitate, implanturile mamare redefinesc formele sânului prin poziționarea lor fie sub glanda mamară, fie retropectoral (în spatele mușchiului pectoral mare). Pentru un corp armonios, însă, odată cu această intervenție, se realizează simetrizarea sânilor și ameliorarea poziției lor. Procedura debutează, de obicei, cu alegerea protezelor mamare (rotunde sau în formă de pară), raportându-ne la constituția fiecărei paciente și în urma unor măsurători. Cantitatea de țesut glandular, precum și elasticitatea pielii trebuie să fie suficiente pentru acoperirea fiecărui implant, astfel încât conturul acestuia să fie cât mai puțin sesizabil la palpare. Operația nu durează mai mult de două ore, iar protezele pot fi păstrate maxim 20 de ani, în funcție de produsul folosit. Protezele sunt garantate pe viață, însă, odată cu îmbătrânirea, are loc și un proces de atrofie grăsoasă și pierdere a elasticității pielii care generează ptoza sânului și, drept consecință, nevoia de înlocuire a implanturilor.

Forma și proporțiile sânilor conferă nu numai senzualitate unei femei, ci îi conturează și percepția asupra propriei imagini. O femeie care se consideră frumoasă este încrezătoare în forțele proprii și este mai ușor acceptată în societate.