BLOG Citește ultimele articole publicate!

În chirurgia estetică există mai multe tehnici de lifting facial, dar specialistul optează pentru procedura care se mulează cel mai bine pe particularitățile și nevoile pacientului. Intervenția se realizează printr-o incizie deasupra inserţiei părului la nivelul tâmplelor, care se extinde spre zona preauriculară şi în spatele urechilor, pentru a masca cicatricele cât mai eficient. Se repoziționează mai apoi țesuturile subiacente, deoarece ptoza lor este cauza aspectului îmbătrânit al tenului, după care se îndepărtează excesul de piele. La final, pielea este frumos reaşezată, inciziile închise cu atenţie, iar frumusețea pusă din nou în valoare. De multe ori, această procedură se asociază cu restaurarea volumetrică, prin injectarea de grăsime proprie la nivelul zonelor de atrofie facială, apărută odată cu trecerea timpului.

Pentru a desăvârși opera de întinerire, liftingul facial este deseori combinat cu cel al gâtului. Misiunea chirurgului în această zonă este de a reliefa liniile mandibulei și a reda tonusul gâtului și decolteului. Pentru aceasta, el trebuie să elimine nu doar pielea de la nivelul gâtului, ci și grăsimea pre și retro platismală, să tensioneze mușchiul platisma, armonizând rezultatul cu cel realizat prin lifting facial.

Chirurgia estetică îi poate reda unei femei plăcerea de a se privi în oglindă, cu condiția ca opera esteticianului să nu se îndepărteze de imaginea autentică a pacientului, să nu cadă în capcana „perfecțiunii” standardizate, pentru că un chip pe care s-a intervenit excesiv nu mai este armonios, ci pur și simplu artificial.