Injecțiile cu acid hialuronic sau botox, deși mai simplu de realizat comparativ cu operațiile plastice clasice, necesită o bună pregătire și dexteritate a specialistului care le realizează, deoarece principalul risc, asociat acestui tip de proceduri, este aspectul nenatural și inestetic al buzelor. Intervenția se face în anestezie locală, o singură injectare fiind, de regulă, suficientă pentru a produce efectele dorite. Intervenţia poate fi făcută la o buză sau la ambele, în funcţie de preferinţe.
Augmentarea buzelor este considerată o intervenție non-invazivă, cu un efect reconfortant pentru întreaga faţă și rezultate imediate și vizibile. Pentru menţinerea rezultatelor, însă, intervenţia ar trebui repetată la fiecare şase-nouă luni.
Indiferent de beneficiile pe care le oferă tratamentele non-chirurgicale, există cazuri în care augmentarea buzelor nu este soluția potrivită pentru rejuvenarea zonei inferioare a chipului. Atunci când distanța dintre buze și baza nasului este prea mare, injectarea cu fillere nu mai este eficientă. În această situație, pacientele apelează la liftingul buzelor, o procedură ce se realizează prin intermediul unei mici incizii în șanțurile naturale ale feței, care nu lasă vreun semn exterior și are un efect uimitor asupra buzelor.
Quisque in lorem ut arcu pretium aliquet praesent.